THE CATS AGLOW

The Cats Aglow een Nederlandse tributeband welke de muziek van de legendarische band The Cats uit Volendam, zo dicht mogelijk probeert te benaderen. Sinds 2007 toert de band door Nederland, België en Spanje en wordt nu al geroemd om zijn originele sound waar The  Cats zo bekend om waren. Tot tweemaal aan toe kreeg de band de uitnodiging voor een tweetal optredens op de Nederlandse Antillen, Bonaire en Curacao, dit was zeer zeker een bijzondere ervaring…….één om nooit te vergeten.

De meeste bandleden hebben een jarenlange muziekcarrière achter de rug en zijn doorgewinterde muzikanten. Ze brengen al jaren de welbekende Palingsound van The Cats weer terug naar de theaters en poppodia maar ook naar privéfeesten, kermissen en bedrijfsfeesten. De fans van de band weten de weg naar de oergezellige optredens inmiddels blindelings te vinden.

De hits van The Cats hebben voor veel mensen eeuwigheidswaarde, want ook in de top 2000 is de band nog altijd goed vertegenwoordigd. Al die evergreens worden met liefde en vakmanschap naar de diverse podia gebracht door The Cats Aglow, die zich vernoemen naar het succesalbum van The Cats met daarop hun grootste hit One Way Wind.
Maar natuurlijk al die andere hits zoals Lea, Marian, Magical Mystery Morning, Where Have I Been Wrong, Let’s Dance, Sailing Home en There Has Been A Time, komen aan bod bij hun optredens.

In 2008 trad de eerste leadzanger van The Cats, Cees Veerman, op met The Cats Aglow in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Ze stonden in het voorprogramma van de Amerikaanse zanger Willy DeVille een hoogtepunt uit de carrière van de band.                        Piet Veerman, sinds 1968 de leadzanger van The Cats, heeft nog  regelmatig opgetreden met The Cats Aglow, een fantastische ervaring uiteraard, daar kun je alleen maar van dromen toch?

De website van The Cats Aglow:  www.thecatsaglow.nl
Facebook: The Cats Aglow
Instagram: thecatsaglow
You Tube  : The Cats Aglow

  • IJsbrand van Belleghem: leadvocals en gitaar
  • Piet van Doorn                  : Keyboards en vocals
  • Boudewijn van Buuren  : Keyboards, slaggitaar, accordeon en vocals
  • Ton Vendel                         : Percussie en leadvocals
  • Marcel van der Heijden  : Slagwerk en vocals
  • Rob van Enkhuizen         : Sologitaar en vocals
  • Ben Koole                          : Basgitaar